KARTA MENU
Prosimy składać zamówienia nie później niż 15 minut przed zamknięciem.
Zachęcamy do dokonywania rezerwacji stolików na wieczory z kapelą góralską.
Rachunek jest przypisany do stolika i może być podzielony tylko na równe części.
Rezerwacji stolika powyżej 10 osób prosimy dokonywać z 1 dniowym wyprzedzeniem.
Soki w 100% są naturalne, absolutnie bez żadnych dodatków, bez dodawania wody, bez dosypywania cukru, bez konserwantów - 100% Natury. Tłoczone metodą tradycyjną w małej rodzinnej tłoczni. Pasteryzowane w sposób naturalny, tak jak dawniej czyniły to nasze Babcie, przez co termin przydatności do spożycia nie przekracza 12-u miesięcy. Zmienność wyglądu (barwa, mętność) i smaku poszczególnych partii (mniej lub bardziej słodkie, kwaskowate), zależy od odmian użytych do tłoczenia jabłek.
Marcowe o łagodnym smaku i bursztynowo-karmelowej barwie. Dzięki intensywnemu aromatowi, idealnie podkreśli smak grillowanych mięs, zwłaszca wołowiny. IPA o rewolucyjnym smaku i chluba browaru. Polecane w towarzystwie owocowych przekąsek i bakalii.
Oryginalna góralska cytrynówka cechuje się soczystym smakiem samej cytryny, połączonym jednak z ciekawą nutą słodyczy, którą zawdzięcza wykorzystaniu prawdziwego miodu. Cytryna i miód to świetny duet, jeśli chodzi o walory smakowe. Nasza nalewka cytrynowa stworzona jest z naturalnych oraz w pełni ekologicznych składników.
Nalewka produkowana z najwyższej jakości produktów metodą domową ze starannie wyselekcjonowanych składników, które nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. Bogaty aromat oraz liczne właściwości prozdrowotne czarnego bzu czynią produkt wysoce jakościowym.
Wspaniała podhalańska nalewka produkowana wg staropolskich tatrzańskich receptur na bazie litworu - niezwykle rzadkiej rośliny, spotykanej w Tatrach. Robiona od setek lat w górlaskich domach nalewka korzenna zadowoli najbardziej wymagających entuzjastów dobrego smaku i zwolenników produktów naturalnych, Nalewka charakteryzuje się wyjątkowym korzennym aromatem wzbogaconym smakiem naturalnego miodu.
Naturalne produkty, domowa receptura - przepis na wspaniałą nalewkę produkowaną dla najbardziej wymagających. Smak i zapach wiśni to nie jedyne atuty nalewki - wspomaga także organizm w wielu aspektach zdrowotnych.
Aromatyczna nalewka sporządzona ze świeżych malin dojrzewających w słońcu leśnej polany. Dzięki właściwościom rozgrzewającym wspaniale sprawdza się w sezonie zimowym, skutecznie zwalcza przeziębienia, działa uspokajająco.
Swój oryginalny aromat oraz smak zawdzięcza pigwie, pigwowcowi japońskiemu oraz sokowi z pędów sosny użytemu do produkcji. Intensywna barwa dopełnia wizualnie zawartość trunku.
Swój oryginalny aromat oraz smak zawdzięcza licznym przyprawom oraz ziołom użytym do produkcji. Barwę zaś otrzymuje z owoców, a także naturalnego miodu, który dopełnia zawartość.
Traditional Polish tripe (10,13)
Braised pork knuckle, blood sausage, onion, beer sauce, baked goods (13)
Pork tenderloin, stuffed potatoes (onion, chives, bryndza cheese) porcini mushroom sauce, broccolini (1,5)
Beef tenderloin, cucumber, onion, porcini mushrooms, mustard, olive oil, egg yolk (2,5,6,9)
Grilled regional sheep cheese, pancetta, dried cranberry and black currant (1,5,13)
Consomme, duck dumplings, carrot (10, 13)
Sour rye soup, white sausage, potatoes, egg, dill (2,5,10,13)
Sauerkraut soup, smoked rib, potatoes (10)
Sous vide duck fillet, braised red cabbage, apple, cranberries, sacottini (2,5,13)
Pork chop, stewed cabbage, potatoes (2,5,13)
Tenderloin steak, spätzle, sambal, pan-fried vegetables, dark gravy (2,5,13)
Aged entrecote steak, arugla, moskol pancake fries, spicy salsa, grana padano (2,5,13)
Flatbread with pulled lamb, vegetables, iceberg lettuce, guacamole, crème fraiche (5,10,13)
Lamb goulash, potato pancakes, porcini mushrooms, crème fraîche, pickled cucumber (2,5,13)
Baked gilt-head bream, asparagus, sweet potato, aubergine (7,9,11)
Salmon fillet, spinach, camembert, puff pastry, Dijon sauce, tomato concasse (2,5,6,13)
Bicoloured creamy courgette soup, choux-pastry balls (2,5,13)
Arugula, smoked trout fillet, tomato, cucumber, red onion, aubergine, herb vinaigrette (9)
Lettuce mix, breaded blue cheese Lazur, grilled goat cheese, fig, kumquat, cilantro, walnuts, pine nuts, lemon-orange vinaigrette (2,5,7,13)
Haluśky dumplings, Bryndza cheese, sauce, onion, garlic, chives (2,5,13)
Saffron milk cap dumplings, cream, onion (2,5,13)
Cream puff with almond-caramel praline, raspberry jelly bean, coconut cream (2,5,7,13)
Coffee-caramel cheesecake, spices, brown butter ice cream, coffe cream (2,5,7,13)
Chocolate souffle with raspberry-cranberry jam (2)
RESTAURACJA GÓRALSKA
HOTEL BANIA
Zapoznaj się z alergenami
1.Dwutlenek Siarki, 2.Jaja, 3.Łubin, 4.Mięczaki, 5.Mleko, 6.Musztarda, 7.Orzechy, 8.Orzechy ziemne, 9.Ryby, 10.Seler, 11.Skorupiaki, 12.Soja, 13.Gluten, 14.Ziarna Sezamu
Kontakt
Godziny otwarcia
Formularz kontaktowy
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Bania Sp. z o.o. sp. komandytowa, Środkowa 181, 34-405, Białka Tatrzanska Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w ustawieniach.